cosolidarity.platform@gmail.com

Μια όμορφη συνεργασία ξεκινά!

H Co2gether, η InterMediaKT και το Εργαστήριο Προσομοίωσης Φροντίδας Ασθενή του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, συλλέγουν, επιδιορθώνουν και προσφέρουν υγειονομικό υλικό και βοηθήματα βάδισης, μετακίνησης, μεταφοράς σε ηλικιωμένους, ΑμεΑ, ανασφάλιστους πολίτες, ασθενείς, άπορους, πρόσφυγες, Οίκους Ευγηρίας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Κοινωνικούς Συλλόγους της τοπικής κοινωνίας μας.

Όραμα μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ευπαθών ομάδων, προσφέροντας δωρεάν υγειονομικό υλικό και βοηθήματα μετακίνησης.

Η «CO-SOLIDARITY PLAFORM» βασίζεται στο καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας της Εnvie Αutonomie (https://www.envieautonomie.org/) και περιλαμβάνει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για την δωρεάν προσφορά αχρησιμοποίητου ή μεταχειρισμένου υγειονομικού υλικού και βοηθημάτων μετακίνησης. Έχοντας αναπτύξει μία σταθερή συνεργασία με την Γαλλική ΜΚΟ SECOL (http://associationsecol.eklablog.net/), η οποία έχει ήδη προβεί τα τελευταία 5 χρόνια σε 4 δωρεάν αποστολές προϊόντων αξίας 2.550.000 €, μας προσφέρει για την εκκίνηση αυτής της πλατφόρμας υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον 500.000 €.

Καταφέραμε έτσι να έχουμε ήδη στη διάθεση μας:

  • Αποστειρωμένο υγειονομικό υλικό (π.χ. γάζες, σετ για λαπαροτομία, σετ χειρουργείου, σετ μαιευτικής, σετ αναισθησίας)
  • Είδη Ατομικής Υγιεινής & Προσωπικής Φροντίδας (π.χ. μάσκες, γάντια, βοηθήματα ακράτειας, οξύμετρα, μετριτές σακχάρου)
  • Εξοπλισμό για κατ’οίκον νοσηλεία (π.χ νοσοκομειακά κρεβάτια, αεροστρώματα κατακλίσεων)
  • Βοηθήματα βάδισης, μετακίνησης και μεταφοράς (π.χ. αναπηρικά χειροκίνητα αμαξίδια, scooters, περιπατητήρες απλοί και τροχήλατοι, μπαστούνια στήριξης απλά και τετράποδα).

Μέσω αξιολόγησης εντοπίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και προσφέρουμε με διαφάνεια τα προϊόντα και το υλικό που χρειάζονται. Η ανάγκη των τόσο των Δομών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και των μεμονωμένων ευπαθών ομάδων πληθυσμού για τέτοιου είδους προϊόντα υγείας είναι δεδομένη, ειδικότερα εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Με την «CO-SOLIDARITY PLAFORM» σχηματίζουμε ένα νέο δίκτυο αλληλεγγύης με δημόσιους φορείς, επιχειρηματίες, κοινωνικές ομάδες, πολίτες και δημιουργούμε δράσεις με έντονο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο:

  • Προσφορά υγειονομικού υλικού σε τοπικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Προσφορά βοηθημάτων βάδισης, μετακίνησης και μεταφοράς σε συμπολίτες μας
  • Εκπαίδευση σε φροντιστές και ευπαθείς ομάδες μέσω οπτιακουστικού υλικού και δράσεων προσομοίωσης
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας για ευπαθείς ομάδες μέσω της επιδιόρθωσης των ειδών μας
  • Επαναχρησιμοποίηση υλικού που σήμερα παραμένει αχρησιμοποίητο ή καταστρέφεται
  • Δημιουργία τοπικής κουλτούρας κυκλικής οικονομίας

Στηρίξτε και εσείς την προσπάθειά μας!

Κατηγορίες Άρθρων